Het onstaan

In 2014 woedde op facebook een rage waarbij mensen zichzelf filmden op het moment dat ze een emmer ijswater over zich heen gooiden. Vervolgens nomineerden zij anderen om hetzelfde te doen binnen bepaalde tijd. Zo niet, dan zou het alternatief zijn: een donatie aan een goed doel (stichting ALS).

De initiatiefnemers van Bucket Rock, Jur Smits, Arjon Valk en Stefan Poortvliet, zijn geïnspireerd door deze rage. Echter, klakkeloos aan een hype meedoen is niet voldoende vonden zij. Bovendien, er zijn zoveel goede doelen en het is sneu van andere charitatieve instellingen als toevallig één instelling alle aandacht krijgt door een hype in plaats van door oprechte betrokkenheid. Dus was het idee snel geboren: een goed doel dat na aan het hart ligt steunen met datgene wat muzikanten het liefste doen: muziek maken.

En zo zag Bucket Rock het levenslicht; een benefietfestival met een aantal regionale bands, op een leuke locatie, professioneel opgezet en ondersteund door betrokken sponsors en donateurs.
Een festival voor liefhebbers van een goed stuk muziek, die door het kopen van een kaartje niet alleen een superleuke avond/middag beleven maar die daarmee tevens een goed doel steunen.

De initiatiefnemers, muzikanten in hart en nieren en met veel ervaring in het organiseren, gingen aan de slag en trommelden in een mum van tijd een aantal betrokken partijen op die allemaal hun steentje bijdragen aan de voorbereidingen en aan het festival zelf.

Zaal De Witte Leeuw in Raamsdonksveer was de eerste die alle hulp toezegde en de locatie ter beschikking stelt alsmede kennis en vrijwilligers om een festival met 500-600 bezoekers te doen welslagen. Al snel volgden sponsoren voor geluid- en lichtinstallaties, promofilm, vormgeving van alle promotiematerialen en sociale media, TV-uitzending, video- en DVD productie, pers, voorverkoop adressen, e-tickets, loterij donateurs, etc.
Iedereen is en blijft even enthousiast en in die zin overtrof de bereidheid tot medewerking alle verwachtingen van de initiatiefnemers.

Waarom alleen de stichting “Vrienden Van Het Sophia” als goede doel? 2015 is het eerste jaar dat we een benefiet van dit kaliber organiseerden. Dat wilden we goed doen, met een mooi en hoog bedrag. Als we meerdere doelen zouden stellen zou dit bedrag verdeeld moeten worden. Bovendien kunnen we een dergelijk ‘kleiner’ goed doel meer betekenen. De ‘populaire’ goede doelen halen relatief gezien mega-bedragen op via acties zoals Serious Request. Wij willen met Bucket Rock echt het verschil kunnen maken.

Bucket Rock

Donderende drums
Gierende gitaren
Pompende bassen
Rauwe kelen
Zweet
En vooral veel lol

Onvergetelijk!
Voor iedereen die van echte, eerlijke rockmuziek houdt en het goede doel een warm hart toedraagt.

Stichting Bucket Rock

Email: info@bucketrock.nl
p/a Van Vlietstraat 23
4814 EK Breda

Bank NL75 INGB 0006 6556 83
KvK 61756334

Stichting Bucket Rock is door de belastingdienst erkend als ANBI
(Algemeen Nut Beogende Instelling).
Lees meer...
ANBI_logo_100
.
(c) Bucket Rock